17,35 % korting op uw mazoutfactuur

Als gevolg van de hoge olieprijzen in 2005 gaf de regering een verwarmingstoelage voor huisbrandolie die geleverd werd tussen 1 juni 2005 en 31 december 2005, indien de prijs van de huisbrandolie meer zou bedragen dan 0,50 euro per liter, BTW inbegrepen.

De tussenkomst in de prijs van de huisbrandolie gebeurde onder de vorm van een terugbetaling van 17,35 % van de factuur. Zij beperkte zich tot één enkele woning per gezin. Indien u verschillende huizen bewoonde, moest u een keuze maken.

De terugbetaling kon enkel worden aangevraagd door particulieren voor de verwarming van één woning in België. De maatregel gold dus niet voor bedrijven.

De premie kon ook worden aangevraagd door een huurder (tot 31 mei 2006 voor diegenen die stookolie hebben gekocht tussen 1 juni 2005 en 30 september 2005). Het was immers de bewoner die de terugbetaling van de mazoutfactuur moest vragen.

De aanvraag gebeurde op aanvraag voor leveringen die voor 1 oktober 2005 waren gebeurd. Voor mazoutleveringen die na 1 oktober hebben plaatsgevonden diende de leverancier zelf de korting af te trekken van de factuur. Hij kon deze korting recupereren bij de belastingen.

Het formulier moest voor 31 mei 2006 naar uw belastingskantoor worden gezonden.

Het formulier dat je moest opsturen voor deze fameuze "energiecheque" kan u hier nog terugvinden (pdf 148 kB).

Na 2006 werden weer andere systemen ingevoerd. Vanaf 2008 kon een forfaitaire verwarmingspremie van 104 euro (geïndexeerd) worden aangevraagd.
Daarnaast bestaat er ook nog een verwarmingsfonds voor lagere inkomens.


De prijzen van stookolie en andere petroleumproducten wijzigen soms bijna dagelijks. De prijs van vandaag voor huishoudelijk gebruik (gasoil) worden op deze website bekendgemaakt.

Opgelet : de mazoutprijzen zijn aan frequente schommelingen onderhevig (zie Wijzigingen van de officiele mazoutprijs).
Mazoutprijs.be en Energietarieven.be kunnen in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor verouderde of verkeerde informatie. Andere brandstofprijzen of petroleumprijzen worden hier niet vermeld.


Geen emailadres beschikbaar
Mazoutprijs.be is een realisatie van de firma HeWiCOM.